Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата за мониторинг към ЕК пита главния прокурор дали разследва премиера

Снимка: БГНЕС

Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която се твърди, че е свързана с премиера Бойко Борисов? Това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия. Чрез публикуваните на сайта на Европарламента 29 въпроса към българското правителство, вицепремиера, главния прокурор и заместник-правосъдния министър евродепутатите питат на какъв етап е разследването при положение че за този случай има сигнали още през м.г.

Какви мерки е предприела прокуратурата в борбата срещу корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са им обвинения и от коя партия са по-голямата част от тях, гласи друг въпрос. Евродепутатите се интересуват също за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите. Какво ще направи правителството, за да се увеличи прозрачността на собствеността на медиите, за насърчаване на плурализма и за гарантиране на безопасността на журналистите, питат още от мониторинговата група.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54