Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За трети път - Международен фестивал за документално историческо кино в Бургас

"Да снимаш мрака", "Малките германци", "Процесът", "На ръба", "Тръмп - анатомията на един мъж" - са част от заглавията, включени в афиша на фестивала за документално историческо кино DOCK` 2020, чийто домакин е Бургас.

Общо десет заглавия се състезават за голямата награда на фестивала. Съпътстващата програма на форума също провокира интереса със заглавия, като: "Е, и?", "Преходът или какво става с нас", "Горяни", "Възможни разстояния" и др.

Всички прожекции и събития от състезателната и съпътстващата програма се провеждат до 22 септември в залите на Експозиционния център "Флора" и в "Морското казино".


Още от категорията

Възражда ли се интересът към българската литература в Чехия

„До другата трева …“ е стихотворение на Биньо Иванов, дало име на антология с българска поезия от XX век, издадена на чешки език. След почти 40 години прекъсване, това е първата книга с родна поезия, която достига до аудиторията в..

публикувано на 20.10.20 в 09:25

Забравени истории за жените в българската живопис

Българската живописна школа има своите многовековни традиции и имена, с които е прочута по целия свят. Владимир Димитров-Майстора , Златю Бояджиев , Дечко Узунов , Иван Мърквичка , Иван Милев, Константин Щъркелов са само част от..

публикувано на 19.10.20 в 12:20

„Моята булчинска рокля“ проговаря на 44 езика

Сключването на граждански брак, обричането на вечна вярност или най-общо казано – сватбата - е свещен акт в живота на всяка влюбена двойка . Чака се с особен трепет, нерядко е съпроводен от страх и неувереност, не липсва и дозата суетност и..

публикувано на 18.10.20 в 07:05