Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината ще има национален план за средствата от ЕС

Снимка: БТА

Страната ни ще предложи до края на годината или в началото на следващата национален план за усвояване на ресурсите от Европейския съюз за преодоляване на здравните и икономическите последици от Covid-19.

Сумата от 30 млрд. евро е условна и за да бъде усвоена, е необходим сериозен план за действие”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на парламентарния контрол. От БСП обаче поставиха под съмнение, че правителството може да осигури честност при изразходването на европейските средства. Според опозиционния депутат Крум Зарков загубата на доверие към кабинета ще се окаже проблем при усвояването на парите за преструктуриране на икономиката ни и за справяне с последствията от тежката криза с коронавируса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25
Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56