Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров достигна четвъртфинала на мастърс турнира в Рим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Рим най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да се класира за втори път в кариерата си за четвъртфинала на местния тенис турнир от сериите „Мастърс 1000“.
На червените кортове поставеният под №15 българин губеше със сет и пробив в следващия, но направи обрат срещу участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Яник Синер. Димитров победи с 4:6, 6:4. 6:4 и е сред най-добрите осем във Вечния град за първи път след 2014 г., когато отстъпи на полуфинала срещу Рафаел Надал.
Следващият съперник на Димитров се определя в мача между Денис Шаповалов (Канада) и Юго Умбер (Франция).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19