Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

74-ти ден на антиправителствен протест

Снимка: БГНЕС

В 74-ия ден на антиправителствени протести, освен обичайната гражданска проява в центъра на София в така наречения триъгълник на властта, където са сградите на парламента, президента и правителството е заявена и партийна проява. Движението „Заедно“  на проф. Александър Томов, бивш вицепремиер, организира Национална конференция под мотото „Има алтернатива“. След края на форума за 15 часа е планирано протестно шествие и блокиране на ключово кръстовище. Ще се иска оставката на правителството, главния прокурор и  разпускане на парламента, предаде БНР.

Без инциденти премина вечерния 73-тия протест в София на недоволните от настоящото управление. Участници в митинга и протестното шествие споделиха пред БНР, че корупцията в България е нетърпима и че властта се опитва да заглуши протестите, затова те искат Европа да ги чуе. Гражданският проект "Демокрация и законност" разпъна палатка пред президентството и започва да събира сигнали за корупция, които ще изпрати на европейските институции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10