Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проф. Кантарджиев: Няма нито една научна статия против маските

Снимка: БГНЕС

Не смятам, че ще се стигне до затваряне на училища, защото децата и родителите са разумни”, заяви за бТВ д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той изрази надеждата, че няма да се стигне до нова изолация и оставане по домовете с настъпването на студените месеци. “Масовото струпване на хора на протестите не доведе до много нови случаи на заразени”, каза още проф. Кантарджиев. По думите му, има тенденция към слабо намаляване на засегнатите от коронавирус.

Имунологът се възмути от безотговорното говорене, включително и от лекари, че вирусът е слаб и затова се пренебрегва носенето на маски. “Няма нито една научна статия против маските”, добави специалистът и подчерта, че навлизайки в сезона на гриповете, предпазните средства създават допълнителна защита.


Още от категорията

Казусът със Закона за радиото и телевизията - с реакции и в парламента

Народните представители от БСП, както и независимите депутати, напуснали групата на БСП, поискаха оставката на министъра на културата Боил Банов във връзка с предложените за обществено обсъждане промени в Закона за радиото и телевизията , предаде..

обновено на 22.10.20 в 17:40

Германия въвежда ограничителни мерки за пътници от още три български области

От 24 октомври Германия въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен. От днес и трите са добавени в „Списъка на рисковите области“ на института „Робърт Кох“, в който вече присъстват Благоевград и..

публикувано на 22.10.20 в 15:05

Не достигат медиците на първа линия

Сериозният недостиг на медици на първа линия е най-големият проблем, пред който е изправена здравната система в България, информира здравният министър Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб. “ Всички са изморени, голяма част са..

публикувано на 22.10.20 в 11:59