Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

България е страна с много високо развито електронно управление

Снимка: publicadministration.un

България е на 44-то място сред 193 страни в Индекса за развитие на електронното правителство (EGDI), сочи доклад на ООН. За първи път страната влиза в категорията „много висока степен на развитие на електронното управление“ сред страни като Чехия, Словакия, Латвия, Хърватия, Унгария и Румъния.

Според доклада България, заедно с останалите в тази категория държави, показва последователен напредък в разработването на стратегически документи за електронното управление и в предоставянето на електронни услуги. Страната бележи осезаем напредък и при Индекса за е-участие като се покачва в класацията с 12 позиции и от 35-то място достига 23-то място сред 193 държави, съобщава investor.bg.

Още от категорията

След края на кризата на сцената ще излязат социалните предприемачи

Близо 4700 организации у нас се определят като социални предприятия и с дейността си допринасят за 1-2% от брутния ни вътрешен продукт. В същото време секторът на социалната и солидарна икономика в Европейския съюз формира 7-8% от националното..

публикувано на 21.10.20 в 10:05

България не е заплашена от дългова криза

България не е изправена пред риск от дългова криза в резултат на своята последователна, консервативна политика, каза Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) , в отговор на въпрос на Bloomberg TV Bulgaria по време на..

публикувано на 19.10.20 в 17:59

Защо е важно за България да има 7-ми блок на АЕЦ?

Правителството даде зелена светлина на процедурата по изграждането на 7-и ядрен реактор в АЕЦ "Козлодуй" . В момента тази единствена българска атомна централа разполага с два руски реактора с мощност от по 1000 мегавата всеки, които..

публикувано на 19.10.20 в 11:43