Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През октомври започва гласуването за „Будител на годината“

Снимка: архив

10 са финалистите в националната кампания „Будител на годината 2020“, организирана от Българското национално радио. Вече 7 години с гласуване се определят хората, които днес вдъхновяват всички ни, създават промяната и творят добро. Журито избра финалистите сред 117 номинации в тазгодишната кампания. Традиционно не се предлагат политици, протестиращи и журналисти.

Гласуването на публиката за победителя е през октомври. Кой е „Будител на годината 2020“ по традиция се огласява на 1 ноември. Повече за предложените 10 будители, сред които има и българи в чужбина можете да видите на този адрес.

Още от категорията

Българският Червен кръст награждава доброволци помагали на хората в пандемията

По повод 142-та годишнина от основаването на Българския Червен кръст в София в ще се проведе церемония за връчване на отличия за „Човеколюбие“. Тази година те са предназначени за доброволци, които помогаха на хората в началото на епидемията от..

публикувано на 23.10.20 в 06:15

Президентът връчва държавни отличия

На 23 октомври президентът Румен Радев връчва държавни отличия на изтъкнати българи в областта на културата и медицината, съобщи прессекретариатът на държавния глава. С орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие са удостоени проф. Елена..

публикувано на 23.10.20 в 06:05

Казусът със Закона за радиото и телевизията - с реакции и в парламента

Народните представители от БСП, както и независимите депутати, напуснали групата на БСП, поискаха оставката на министъра на културата Боил Банов във връзка с предложените за обществено обсъждане промени в Закона за радиото и телевизията , предаде..

обновено на 22.10.20 в 17:40