Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фестивалът „Хасково джаз“ – интересна програма с международно участие

Duo Fuss / Leichtfried
Снимка: dominikfuss.com

24-ото издание на фестивала „Хасково джаз“ (23-26 септември) e посветено на свободния дух на големия наш джаз пианист и композитор Милчо Левиев, напуснал ни през октомври м.г.  Специално за фестивала от Австрия пристигна Duo Fuss / Leichtfried – Доминик Фус (тромпет, флюгелхорн) и Йорг Лайхтфрид (пиано).

Един от приятелите на фестивала, известният джаз певец Васил Петров, ще се представи пред публиката в общ проект с трио Йордан Тоновски. Сред участниците е също младата българска формация „The Swinging Sparrows“, в която са Велека Цанкова – вокал, Арнау Гарофе Фарас – саксофон, Стефан Горанов – ударни и др.

Музиката на големия наш джаз пианист и композитор Милчо Левиев ще изпълнят Вики Алмазиду – вокал, Алксандър Васев – пиано, Тодор Бакърджиев – тромпет, Васил Хаджигрудев – контрабас и Стефан Горанов – ударни.

В последния фестивален ден на сцената ще бъде дуото „Two men orchestra“, заедно с джаз вокалистката Весела Морова, както и формация „Groove Tribe“, която ще закрие събитието.

Още от категорията

Тромбонистът Вили Стоянов възражда музиката от 60-те

Велислав Стоянов е един от най-изявените джаз тромбонисти в България през последните години. Създател на различни биг бенд формации, освен като импровизатор, изпълнител и автор на музика, той се утвърди и като застъпник на традициите в българската..

публикувано на 15.10.20 в 07:35

Почит към Милчо Левиев от Биг бенда на БНР

Новото начало за Биг бенда на БНР е на 14 октомври 2020 г. в София Лайф клуб с програма, посветена на забележителния български музикант, композитор, аранжор и виртуозен пианист Милчо Левиев (1937-2019). Концертът е промоция на албума „Милчо Левиев -..

публикувано на 14.10.20 в 15:22
Ванг Йе

Певец от Китай спечели ГРАН ПРИ на арт фестивала в Боровец

Ванг Йе, докторант по класическо пеене и доскорошен специализант в „Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/, спечели ГРАН ПРИ в направление „Класическо пеене и вокални ансамбли“ на „Дните на..

публикувано на 13.10.20 в 16:35