Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гигантски човек ще се извисява на мястото на бившия мавзолей

Снимка: sofia.bg

Тринайсетметрова фигура ще бъде поставена на площадката на някогашния мавзолей, съобщиха от Столичната община. Високотехнологичната интерактивна инсталация “Един човек” на Венелин Шурелов е избран в конкуренция с други 17 проекта.

Върху фигурата ще бъдат разположени LED екрани, към които ще се подава динамично съдържание на два режима. При първия режим видеонаблюдение ще улавя образите на минувачи и голямото "екранно тяло" ще изглежда съставено от множество по-малки фигури. Освен това на всеки кръгъл час видео стриймингът ще се вдига в цял формат и ще позволява на зрителя да нанесе силуета си в контура на фигурата. Вторият режим ще бъде генериран от анализ на информация за времето в София.

Монтажната дейност ще завърши до средата на октомври и “Един човек” ще остане там до края на 2021 г.


Още от категорията

Петиция до еко министерството настоява за ограничаване на пластмасата

Граждани и организациите „За Земята“ и „Грийнпийс“ внесоха в Министерството на околната среда и водите петиция с над 19 000 подписа. В нея се настоява за ограничаване използването на пластмаса. Петицията има 6 искания , уточниха от сдружение „За..

публикувано на 28.10.20 в 16:52

Пореден антирекорд с 2 569 заразени с коронавирус

За последните 24 часа новозаразените с коронавируса са 2 569 души, при направени 11 226 теста или това са 23% от изследваните.  25 са починали, а 293 са се излекувани за денонощието, сочи Единният информационен портал. Активните случаи са 22 597...

публикувано на 28.10.20 в 08:38

Затягат противоепидемичните мерки в България

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. От 29 октомври до 12 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на..

публикувано на 28.10.20 в 05:00