Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Артисти и родители учат най-малките как да се предпазват от Covid-19

Снимка: hinkStock/Getty Images

„Тръгваме на училище – Вирусът - НЕ“ е заглавието на кратък образователен филм, показващ на децата по достъпен начин най-важните правила, които ни предпазват от вируса. Филмчето е създаден по инициатива на група артисти и родители доброволци и екранизира основните правила, които е добре децата трябва да спазват в училище, за да се предпазят от вируси през следващите месеци.

Със забавните си истории и запомняща се весела песничка, краткият филм цели да се разпространи бързо сред деца, родители и педагози и да помогне активно в нелеката задача за промяна на навиците на учениците, особено на най-малките, които трудно разбират и запомнят сложните правила за безопасно присъствие в учебните заведения.

„Идеята за този малък филм се роди само седмица преди първия учебен ден, когато в разговор с моите деца които тази година ще бъдат във втори клас, аз се опитах да им разясня какви ще са новите норми за поведение в училище във връзка със създалата се вирусна пандемична обстановка в целия свят. И тогава с моят съпруг осъзнахме, че за всички деца в България това ще е една много различна година в училище“, разказва актрисата Йоана Буковска. Тя е една от инициаторките и основно действащо лице в проекта.

Филмът е подкрепен от Министерството на Образованието и Министерство на Здравеопазването.

Още от категорията

Бойко Борисов се е заразил с коронавирус

„Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни”, написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов. Той информира, че след два PCR теста от днес е положителен с Covid-19. „Като цяло..

публикувано на 25.10.20 в 16:18

Проф. Кантарджиев: Най-вредни са половинчатите мерки

„ Ако  през септември, когато имахме най-слабото разпространение на коронавирус в Европа ,  бяха взети мерки да се носят маски на закрито ,  може би нещата сега нямаше да бъдат така драстични “, коментира в предаването “Неделя 150” на БНР проф...

публикувано на 25.10.20 в 11:11

Без планов прием в болниците при над 120 случая на Covid-19 на 100 000 души

От днес, 25 октомври, лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Според заповедта на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов всички..

обновено на 25.10.20 в 10:08