Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стара Загора посреща ценители на виното и добрата храна в дните на „Августиада“

Снимка: avgustiada.com

Празник на виното и културното наследство "Августиада" започва днес на Античната улица в центъра на Стара Загора.

Акцент в тазгодишното издание на фестивала са виното и културата от Франция. Сред изложителите са представители на винопроизводството, хранителния бранш, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, държавни институции и много други гости. Ценителите на виното и добрата храна могат да дегустират и оценят вината според своите предпочитания. Гроздовите еликсири, получили най-много гласове, ще бъдат отличени със "Знака на Августиада" - образ на монета от римско време с изображение на император Каракала. Традиционно в рамките на събитието ще се избере Царица на „Августиада“ като посланик на фестивала.

„Августиада“ продължава до 27 септември и е неизменна част от ежегодната програма за празника на града, който се чества на 5 октомври. Организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора в партньорство с местната община.

Съставил: Гергана Манчева

Още от категорията

Поредна вечер на антиправителствено недоволство

За 104-та вечер в центъра на София е свикан протест с искания за оставките на премиера, правителството и главния прокурор Иван Гешев, както и за провеждане на предсрочни избори. Водачите на недоволството, поканиха основните извънпарламентарни сили..

публикувано на 20.10.20 в 20:05

Covid-19 в България: Ден 227

Маските на открито са задължителни от 22 октомври до края на ноември Носенето на предпазни маски на открито става задължително от 22 октомври, заяви при посещение в Ловеч здравният министър Костадин Ангелов, предаде БТА.   Целта ни е броят на..

публикувано на 20.10.20 в 17:32

Обявиха класирането за кандидат–студенти магистри от чужбина

Министерството на образованието обяви първото класиране за българските кандидат-студенти, българи, живеещи извън България, както и за граждани на Северна Македония, които ще се обучават в степен "магистър" след завършено висше образование в български..

публикувано на 20.10.20 в 15:42