Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България държи пандемията под контрол

Снимка: gov.bg


България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от Covid-19 в Европа. Страната продължава успешно да контролира развитието на епидемията и не се претоварва здравната система, докладва министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред Националния оперативен щаб в Министерския съвет, предаде БТА.

България с още 3 страни са единствените в Европа с отрицателна тенденция от -6,5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. Докато за същия период средната тенденция в Европа е за покачване от +22%.


Много добре се управлява прилагането на мерките срещу коронавируса. Към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме, подчерта премиерът Бойко Борисов и препоръча да се възобнови практиката за предоставяне на актуална информация за епидемичната ситуация у насна седмични брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37