Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

79-та вечер на антиправителствен протест в София

Снимка: БГНЕС

В София на обичайното място и в обичайния час, в триъгълника на властта между сградите на правителството, парламента и президента се събраха протестиращите срещу правителството, предаде БНР.

Исканията на недоволните са за оставка на премиера, главния прокурор и предсрочни избори. Преди началото на митинга и вечерното шествие, водачите на акцията отново поставиха въпроса, защо главния прокурор живее и на каква цена в една от сградите „Вила – 5“ в държавната резиденция Бояна.


Още от категорията

Работи се усилено по ваксинационния сертификат

Всички доставки на ваксини са планирани така, че да бъде осигурена реваксинация за имунизираните с първа доза. Пред БНР - "Хоризонт" заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева уточни, че независимо коя е ваксината, електронната система работи по..

публикувано на 07.03.21 в 11:39

Малко над 287 хиляди българи вече са ваксинирани срещу Covid-19

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 1426, при направени 10 473 теста. Положителни са 13,6 % от пробите, показва справка в Единния информационен портал за коронавируса. Най-много новозаразени има в София - 406, Бургас - 127 и Варна -..

публикувано на 07.03.21 в 09:15

Мечокът Костадин от Добрич се събуди от зимен сън

С идването на Баба Марта и топлите дни в началото на месеца в България, все по-голямо става очакването на пролетта. Това в пълна степен се отнася и за мечока Костадин от Центъра за защита на природата и животните в Добрич, който след повече от три месеца..

публикувано на 07.03.21 в 09:10