Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските социалисти - на юбилеен конгрес в София

БСП - с алтернативен управленски план

| обновено на 26.09.20 в 13:24
Снимка: БГНЕС

“БСП ще работи за превръщането й в първа политическа сила и вече е готова с цялостен алтернативен план за управлението на България”, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на 50-ия юбилеен конгрес. В доклада си Корнелия Нинова посочва още, че прекият избор на председател е показал, че организацията не е разединена или в разпад, както и че правителството на Бойко Борисов е вредно за държавата. 

Въпреки желанието на лидера да демонстрира единство, в залата се чуха и опозиционни гласове. 

Дневният ред предвижда политически доклад с отчет на Националния съвет и парламентарната група на партията, както и доклад за работата на евродепутатите от БСП и на Общопартийната контролна комисия на партията. Вечерта се очаква да започне гласуването на нов Национален съвет на БСП, председател и членове на Общопартийната контролна комисия. 

976 е общият брой на делегатите на 50-ия юбилеен Конгрес на Българската социалистическа партия, избрани от структурите на партията в страната. С кворум от 793-ма делегати започна работа конгресът. 

Очаква се на форума, който се провежда днес и утре в Зала 1 на НДК в София, да присъстват и над 500 гости, включително представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на Парламентарната група на "БСП за България", евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна, информира БТА.

Заради извънредната епидемична обстановка, в която се провежда конгресът, за присъстващите са осигурени маски и дезинфектанти.

Информацията от форума в развитие - ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51