Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

82-ра вечер на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

В центъра на София предстои 82-ра вечер на гражданското недоволство под девиза „Нас не ни е страх“. Участниците в антиправителствената акция се събират пред сградата на президентството.
 

В района майките от инициативата „Системата ни убива“ приготвят палатковия си лагер за есенните условия. „Ние нямаме право да се отказваме, да правим крачки назад“, казаха те за БНР. Те искат индексации на инвалидните пенсии, които са под 150 евро и с тях е невъзможно да се живее.
 
През уикенда на протест с искания за оставка на правителството и за електронно гласуване излязоха наши сънародници в Хамбург (Германия), Брайтън (Великобритания), Монреал (Канада) и други градове в чужбина.

Протестът в развитие следете ТУК


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 5 август 2024 г.

Българският корен и как той присъства в живота на българчетата, родени в чужбина – това е нишката в "България днес" на 5 август. Повод за темата е предстоящото на 7 август тържествено събитие, на което Изпълнителната агенция за българите в..

публикувано на 05.08.24 в 19:00
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10