Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

83-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

Въпреки есенните дъждове за 83-ти ден в София е насрочен вечерен протест срещу правителството с искане за оставки на премиера и главния прокурор.

В 82-рата вечер на антиправителствените прояви протестиращите поискаха и оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Сред исканията им още бяха: дистанционно и машинно гласуване, извънредни избори, свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията. Организаторите коментираха създаването на отцепилата се от ГЕРБ партията "Републиканци за България", като заявиха, че в следващ парламент те отново ще са "едно семейство", предаде БНР.

Един от лидерите на акцията каза, че са информирали с писма над 700 евродепутати за това как се крадат европейски средства в България.  По традиция протестът завърши с шествие до Орлов мост.

Повече по темата, можете да чуете на тук.


Още от категорията

Отмениха честванията на Шипка за Трети март

Община Габрово отмени църковно-военния ритуал на връх Шипка за националния празник Трети март. Отмяната е по искане на главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, като се позовава на повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в..

публикувано на 26.02.21 в 18:17

Приеха промени в Закона за българското гражданство

Парламентът прие окончателно промени в Закона за българското гражданство. С тях се създава Консултативен съвет към Държавната агенция за българите в чужбина. Той ще се произнася със становище за гражданство в двумесечен срок, като отчита дали..

публикувано на 26.02.21 в 14:21

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция поиска в ООН Турция да върне музейния статут на „Св. София” Гърция, заедно с редица международни организации, иска от Турция да върне предишния статут на музей на „Света София” в Истанбул. Античният архитектурен паметник бе..

публикувано на 26.02.21 в 11:15