Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

83-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

Въпреки есенните дъждове за 83-ти ден в София е насрочен вечерен протест срещу правителството с искане за оставки на премиера и главния прокурор.

В 82-рата вечер на антиправителствените прояви протестиращите поискаха и оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Сред исканията им още бяха: дистанционно и машинно гласуване, извънредни избори, свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията. Организаторите коментираха създаването на отцепилата се от ГЕРБ партията "Републиканци за България", като заявиха, че в следващ парламент те отново ще са "едно семейство", предаде БНР.

Един от лидерите на акцията каза, че са информирали с писма над 700 евродепутати за това как се крадат европейски средства в България.  По традиция протестът завърши с шествие до Орлов мост.

Повече по темата, можете да чуете на тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05