Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Роб Диксън: Разбирам защо толкова британци са избрали Варна

Снимка: varna.bg

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Великобритания у нас Н. Пр. д-р Роб Диксън, предаде БТА. Варна е вторият извънстоличен град, в който посланикът прави официална визита след връчване на акредитивните си писма.
 
Роб Диксън се запозна с проектите за развитие на Варна – инициативата в сферата на образованието „Варна – град на знанието“, идеите за преместване на пристанищната инфраструктура и социализирането на освободената територия, изграждането на нова индустриална зона. Подчертана бе добрата логистика на морската столица, тъй като Летище Варна поддържа 31 целогодишни дестинации. Иван Портних припомни, че Варна поддържа добри контакти с Ливърпул, а делегация от морската столица е била запозната на място с модела на Квартала на Знанието (The Knowledge Quarter) – за насърчаване на иновативни индустрии чрез развитие на образованието и науката. 

Посланикът сподели, че Варна е чудесен град и разбира защо толкова много британци са я избрали за свой дом. Той благодари на кмета и общината за сътрудничеството при смяната на документи от британски граждани. Кметът сподели, че се радва, че стотици британски студенти учат във Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25