Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мини Арт Фест - за десети път в София

„Дрехи за трансцедентност“
Снимка: miniartfest.com

В центъра на София, в близост до Музея "Земята и хората", започна десетото юбилейно издание на Мини Арт Фест за Съвременен цирк. То бе открито на 2-ри октомври с представлението на френския артист Пол Кийтън „Фрийкове“ („Freaks”), основано на движение, манипулация на предмети и магия.

Пол Кийтън

Сред гостите от чужбина са и Мануела Мария Гаона и Уанаджи Валнеи, които оформят дуо Масава. Те ще представят V.O.G.O.T – спектакъл за петте сетива, които се преплитат чрез танци и акробатика.

Дуо МасаваФестивалът поставя акцент върху съвременното цирково изкуство – неговите механизми и послания към градската публика. Традиционният цирк отстъпва място на самовглъбяването и разсъжденията върху битието ни. В рамките на фестивала, който ще продължи до 18 октомври посетителите ще могат да видят и ексцентричната медитативна изложба Дрехи за трансцедентност“ („Clothes for Transcendence“). Концепцията е на британския артист Николас Макартър, а снимкитена българина Гео Калев.

Събитието е съпътствано от разнообразна музикална програма, работилници по юнисайкъл, баланс на стъкло, акро йога и жонглиране.


Повече можете да прочетете и чуете – ТУК.

Снимки: miniartfest.com


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14