Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция удължи анти-Covid изискванията за влизане в страната

Снимка: Pixabay

Гърция удължи до 12 октомври 2020 г., включително срока на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в страната през сухопътните, морските и въздушните граници.  Остава  условието пристигащите в страната да разполагат с QR код. 

Задължително е пътниците да представят и PCR тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пресичането на гръцката граница. Изискванията са част от мерките срещу разпространението на COVID-19, съобщават от българското Министерство на външните работи.

PCR тест не се изисква за шофьорите на камиони, но ако преминават през ГКПП „Илинден - Ексохи“, в кабината може да бъде само водачът. Припомняме, че преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през граничните контролно-пропускателни пунктове Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25