Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестиращите: Не бива да очакваме Брюксел да уволни Бойко Борисов

Арман Бабикян
Снимка: БТА

"На дискусията за върховенството на закона в България в Европейския парламент се чуха много неприятни неща за България. Всъщност, това, което говорят площадите на страната. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще уволни Бойко Борисов вместо българите". Това каза в интервю за БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на антиправителствените протести у нас от т.нар. Отровно трио.

„Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и  харченето на парите за българите. Виждаме злоупотреби с еврофондовете“, подчерта Бабикян. На въпрос кой плаща на Отровното трио, той отговори, че на дарителска сметка граждани са превели около 100 хил. лева /над 51 хил. евро/, които се ползват основно за озвучаване.

От днес протестиращите се заканиха да започнат акции срещу офисите на партиите от управляващата коалиция, както и в местата за спортуване на премиера Бойко Борисов.

Още от категорията

18 332 души са се ваксинирали срещу коронавирус

233 нови случаи на коронавирус са установени през последното денонощие при направени 4628 тестове, показват данните на Единния информационен портал. Това означава, че 150 проби, взети чрез PCR, и 83 чрез антигенни тестове, са се оказали положителни...

публикувано на 17.01.21 в 08:47

Националният исторически музей представя нови археологически открития

В изложбата “Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2020” Националният исторически музей ще покаже новите си находки от последния археологически сезон, направени чрез 22 експедиции.  През м.г. за първи път беше проучвано..

публикувано на 17.01.21 в 05:45

Започва дело срещу подпалването на българското знаме във Вевчани

Прокуратурата в Струга е завела дело след съобщенията в медиите за подпалване на българското знаме на карнавал във Вевчани, съобщи Македонската информационна агенция, цитирана от БТА. Делото е заведено за уронване на репутацията на чужда..

публикувано на 16.01.21 в 12:11