Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Севлиево отново се превръща в столица на тиквата с колоритен фест

Снимка: sevlievci.com

Всяка есен китният български град Севлиево е домакин на особено колоритен фестивал – Празникът на тиквата, който събира хиляди жители и гости в центъра на града. Тази година събитието е на 10 октомври и съвпада с традиционния есенен панаир.

Карвинг на открито /древно изкуство за придаване на разнообразен и привлекателен вид на храната/, кулинарна изложба, концерти, конкурс за най-голяма тиква са само част от забавленията, в които ще могат да се включат участниците и гостите на празника.

Общината организира много ателиета, тиквени изложби и дегустации на открито – на най-големия тиквеник.
В изложбата участват шеф готвачи на елитни заведения, фирми, колективи, които представят тиквени специалитети.“Тиквено парти” на площад „Свобода“ с участието на местни състави и гости ще подклажда тонуса на настроението. То ще бъде гарнирано с есенния аромат на традиционната кулинарна изложба, която определя най-добрите кулинарни творби за сезона.

Трескавата подготовка за XVI-тия тиквен фестивал в Севлиево започва още в петък, 9 октомври със забавно ателие, изложба “Тиквени цветни фантазии” и изложба под наслов „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“.

Още от категорията

18 332 души са се ваксинирали срещу коронавирус

233 нови случаи на коронавирус са установени през последното денонощие при направени 4628 тестове, показват данните на Единния информационен портал. Това означава, че 150 проби, взети чрез PCR, и 83 чрез антигенни тестове, са се оказали положителни...

публикувано на 17.01.21 в 08:47

Националният исторически музей представя нови археологически открития

В изложбата “Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2020” Националният исторически музей ще покаже новите си находки от последния археологически сезон, направени чрез 22 експедиции.  През м.г. за първи път беше проучвано..

публикувано на 17.01.21 в 05:45

Започва дело срещу подпалването на българското знаме във Вевчани

Прокуратурата в Струга е завела дело след съобщенията в медиите за подпалване на българското знаме на карнавал във Вевчани, съобщи Македонската информационна агенция, цитирана от БТА. Делото е заведено за уронване на репутацията на чужда..

публикувано на 16.01.21 в 12:11