Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Одобрени са приоритетите на България в отношенията ЕС-Великобритания след Брекзит

Снимка: pixabay

Правата на гражданите са изключително важни след оттеглянето на Великобритания от ЕС. Това е позицията, която страната ще защитава на заседанието на Съвета „Общи въпроси“ на 13 октомври в Люксембург, предаде БТА. 

Правителството одобри приоритетите на България за бъдещите отношения ЕС-Великобритания след Брекзит – 
мобилност, безвизово пътуване за краткосрочни визити на реципрочна основа, недискриминация и гаранции за широки договорености за социална сигурност. Други приоритети са транспортната свързаност, сътрудничество в областта на вътрешната сигурност, признаване на професионалните квалификации и осигуряване на благоприятни условия за електронна търговия.

Още от категорията

БСП продължава преговорите с ИТН за кабинет

Ескпертна група на БСП продължава преговорите с „Има такъв народ“, „Изправи се! Ние идваме“ и „Демократична България“ за съставяне на кабинет. Това реши Националният съвет на партията със 120 гласа „за“ и един „против“ . Преговарящите от името на..

публикувано на 25.07.21 в 16:47

ДПС към ИТН: Безусловна подкрепа няма

Повечето от идеите на ДПС и „Има такъв народ“ съвпадат, но безусловна подкрепа няма. Така обобщи консултациите на партията си с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „ Няма да предлагаме министри, но персоналният..

публикувано на 25.07.21 в 13:40
Корнелия Нинова

ИТН и “БСП за България” ще продължат разговорите за съставяне на кабинет

“Има такъв народ” проведе консултации за съставяне на правителство и с парламентарната група на “БСП за България”. Левицата оцени разговорите като първа добра крачка към диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство. Според лидера Корнелия..

публикувано на 24.07.21 в 15:28