Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна Международният фестивал на червенокръстките филми

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Варна Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда под неин патронаж. Мотото тази година е ‚Агресия – хуманност – кино“, като ще има и специална дискусия по темата "Пандемия-общество-медии".

Пред БНР председателят на Българския червен кръст Христо Григоров посочи значението на форума, който си връща категорията клас "А" на фестивал с международно значение.

До 11 октомври ще се излъчват най-новите документални продукции, посветени на актуални здравни теми. Ретроспективно ще си припомнят и заглавия от минали издания на Фестивала, привлекли интереса на  зрителите и журито. Всички филмови прожекции ще се излъчват онлайн на страницата на Фестивала.

Повече информация по темата - ТУК


Още от категорията

Книга вместо картичка – красив жест с кауза

Трепетното очакване на предстоящите светли празници завладява съзнанието ни, а най-популярните ключови думи в интернет търсачката стават „идеи за подаръци“. С изтеклите си 11 месеца, 2020 доказа, че е по-различна от всяка друга, а това неминуемо ще..

публикувано на 02.12.20 в 11:20

Български филми и кинохроники от преди 1944 г. вече са достъпни и онлайн

Интернет потребителите от цял свят вече имат свободен достъп до някои от най-любопитните български архивни ленти, които ще ги върнат почти в зората на кинематографията. Наскоро, във филмовия портал European Film Gateaway , бяха качени 43 наши видео..

публикувано на 01.12.20 в 10:05

В Плевен заработи руски културен център

В плевенската Регионална библиотека „Христо Смирненски“ по международен проект започва работа ресурсен център по руски език.  Ще се използват и онлайн възможностите за  новото дарение от Москва. Регионалната библиотека в Плевен е третата в България,..

публикувано на 01.12.20 в 09:49