Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Антиправителствените протести в България продължават

Снимка: БГНЕС

За тази вечер се планира 93-та вечер на антиправителствени протести в центъра на София под мотото „Нас не ни е страх“.

Снощи демонстрантите приветстваха гласуваната в Европейския парламент резолюция за върховенството на закона в България и продължаващото вече 3 месеца гражданско недоволство. Те продължават с исканията си, а именно оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев, въвеждане на изцяло машинно гласуване и съдебна реформа.
 
За повече от час протестиращите блокираха кръстовището на столичния Орлов мост. 

Лидерите на протестите окачествиха реакцията на Европейския парламент като "политически шамар" за премиера Бойко Борисов, а за гражданите – извоювано потвърждение за техните права. 

Словесен дуел между протестиращите и гражданка, недоволна от блокирането на кръстовището, сложи край на протестната акция, предаде репортерката ни Еленица Маринова.

Още от категорията

От 18 януари Англия и Шотландия искат тест за Covid-19

Изискването за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус за всички влизащи в Англия и Шотландия граждани, включително и от България, е отложено и влиза в сила от 04:00 ч. (GMT) на 18 януари 2021 г., съобщи българското външно..

публикувано на 15.01.21 в 15:46
Георги Комсалов, Борис Калайджиев и Ясен Недялков, основатели на споделената работилница

Първата споделена работилница в София разкрива възможности за творчески идеи

Добрата идея е безценна, особено когато човек се посвети на нея. Макар и с малки стъпки, тя ще стане реалност и ще послужи на други хора в обществото. Въплъщение на практична и много полезна идея е създаването на споделена работилница. По примера на..

публикувано на 15.01.21 в 15:43

България е заявила към 5 производители Covid ваксини за 6 млн. души

2,3 млн. души, или 36% от населението на България без децата до 16-годишна възраст, могат да бъдат ваксинирани през първите шест месеца на тази година, съобщава БГНЕС, като цитира пресцентъра на Министерството на здравеопазването...

публикувано на 15.01.21 в 13:10