Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската..

публикувано на 26.03.24 в 18:55
Петя Кокудева

Среща с писателката Петя Кокудева по повод Деня на европейските автори

25 март е обявен от Европейската комисия за Ден на европейските автори. Мисията му е да празнува творците на Стария континент и да насърчава интереса към четенето и езиковото многообразие в Европа. Инициативата се провежда в последния понеделник от месец..

публикувано на 25.03.24 в 05:30