Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кейт Уинслет във филм за българска криптокралица

Кейт Уинслет
Снимка: архив

Кейт Уинслет ще играе във филм за измама с криптовалута OneCoin, зад която стои българката Ружа Игнатова. Лентата ще нищи придобилата печална известност афера за милиарди, която неотдавна разтърси финансовите среди и ще се опита да хвърли светлина върху механизмите на финансовата пирамида и личността на издирваната българка.

Проектът е с работно заглавие „Фалшификат“ (Fake). Сюжетът е по романа на Джен Макадам, в който авторката проследява участието си в схемата „Понци“ на OneCoin. Заедно със своето семейство и приятели Макадам инвестира 300 000 долара в OneCoin и съответно ги губи. По оценки на американските власти, с OneCoin са препрани поне 1,2 млрд. долара в над 20 държави. Мозъкът зад OneCoin е Ружа Игнатова, безуспешно издирвана от американското правосъдие вече повече от две години.

Ружа Игнатова
В образа на Макадам ще се превъплъти носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет, която е и съпродуцент на филма, заедно със самата Макадам. Режисьор и сценарист ще бъде Скот З. Бърнс, който беше сценарист и на  филма „Заразяване“ (Contagion).

Съставил: Венета НиколоваОще от категорията

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято“

До 6 декември ще се проведе 28-о издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято 2020" , отложено през юни, заради пандемията от Covid-19.  В програмата, която ще премине изцяло онлайн заради противоепидемичната обстановка, ще..

публикувано на 25.11.20 в 05:25

Капана в Пловдив е част от европейското “Културно наследство в действие”

Капана в Пловдив е първият квартал на творческите индустрии в България . Той вече е част от европейската листа с градове “Културно наследство в действие”, разработили иновативни решения за опазване на културното си наследство. Селекцията се..

публикувано на 22.11.20 в 06:10
Кадър от

Онлайн фестивал предлага българско кино на сънародниците ни в чужбина

Българите зад граница могат да се насладят на 22 кино хита напълно безплатно в рамките на фестивала „БГ екран онлайн“ , който продължава до 6 декември в онлайн платформата „Нетера“. Организатор е Държавният културен институт към министъра на външните..

публикувано на 21.11.20 в 11:02