Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

България ще участва дигитално във Франкфуртския панаир на книгата

Българският щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт (2019)
Снимка: Манол Пейков

Асоциацията "Българска книга" ще участва в дигиталното издание на 72-ия Франкфуртски панаир на книгата, съобщиха от асоциацията. Събитието ще се състои между 14 и 18 октомври с книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти от 85 държави, от цяла Европа, Китай, Тайван, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Украйна, САЩ, Канада, предаде БТА.

Програмата предвижда 70 часа с онлайн събития, конференции, събеседвания със световно значими гости. България представя заглавия от своята литература с цел тя да бъде популяризирана на Запад и с възможността за продажба на права на международния пазар. Участието е финансирано от Министерство на културата.

Още от категорията

Творческата биография на Чапа вдъхновява за виртуален тур из София

Книгата „И Чапа създаде света“ е послужила за вдъхновение за маршрута на виртуална обиколка на София, посветена на делото на скулптора Георги Чапкънов, автор на статуята – символ на столицата ни. В рамките на 60 минути присъединилите се към..

публикувано на 29.11.20 в 07:05

Националният военноисторически музей с родно и европейско признание

Два проекта на Националния военноисторически музей /НВИМ/ - получиха признание от Панаира на музейните изложби и от европейската фондация Аrt Еxplora, съобщиха от музея. Единият от отличените проекти е пространството за изживяване "Белезите на..

публикувано на 28.11.20 в 06:10

„Киномания 2020“ се „смалява“ с награди за детско кино творчество

На 29 ноември ще се проведе онлайн церемония по връчване на наградите "Детска Киномания 2020". Тя се организира за трета поредна година с подкрепата на Националния дворец на културата.  Със свои 5-минутни филмови истории, разказани с картини и без..

публикувано на 28.11.20 в 01:35