Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шествие на мотористки срещу рака на гърдата

Снимка: Facebook/ Lady Bikers MPowered

За втора поредна година десетки дами от сдружението „Жените мотористи ЕМпауърд България“ (Lady Bikers MPowered) ще потеглят в мото шествие в подкрепа на борбата с рака на гърдата. В събитието ще се включат мотористки от цялата страна, съобщи Радио „София“ на БНР. Събитието започва днес в 11 ч. пред спортната зала „Колодрум“ в гр. Пловдив с информационна беседа, след което ще започне мото шествието с розови панделки и розови балони.
 

Целта на дамите мотористи е да обърнат внимание на всички жени на това, колко важно е да не пропускат превантивните си прегледи. Ще бъдат събрани средства за фондацията в подкрепа на жени с рак на гърдата „Една от 8“.

Всяка година от рак на гърдата умират 1200 българки.

Още от категорията

Работи се усилено по ваксинационния сертификат

Всички доставки на ваксини са планирани така, че да бъде осигурена реваксинация за имунизираните с първа доза. Пред БНР - "Хоризонт" заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева уточни, че независимо коя е ваксината, електронната система работи по..

публикувано на 07.03.21 в 11:39

Малко над 287 хиляди българи вече са ваксинирани срещу Covid-19

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 1426, при направени 10 473 теста. Положителни са 13,6 % от пробите, показва справка в Единния информационен портал за коронавируса. Най-много новозаразени има в София - 406, Бургас - 127 и Варна -..

публикувано на 07.03.21 в 09:15

Мечокът Костадин от Добрич се събуди от зимен сън

С идването на Баба Марта и топлите дни в началото на месеца в България, все по-голямо става очакването на пролетта. Това в пълна степен се отнася и за мечока Костадин от Центъра за защита на природата и животните в Добрич, който след повече от три месеца..

публикувано на 07.03.21 в 09:10