Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се включва в руския „Тотальный диктант“

Снимка: totaldict.ru

Днес от 14 ч. изцяло в онлайн формат ще се проведе мащабното събитие за писане на диктовка на руски език „Тотальный диктант“. 

Събитието, което протича в целия свят, се организира от Новосибирския фонд „Тотальный диктант“. Партньор на фонда за България е Центърът за руски език и култура на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 

Регистрирането на участниците се извършва на сайта: totaldict.ru. Всеки от включилите се в писането на диктовката ще получи електронен сертификат. 

Целта на събитието е да популяризира грамотността и изучаването на руския език.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От 2001 г. в България има приета Програма за борба със сушата, но мерките в нея не се спазват

Няма точна статистика какъв ще е броят на изпепелените от пожари горски масиви у нас през това лято. По данни на Европейската информационна система за горски пожари в България се случват около 600 подобни инцидента всяка година. Ежегодно те засягат..

публикувано на 26.08.24 в 10:40

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30