Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Курортът Банско очаква слаб зимен сезон

Снимка: banskoski.com

Малко чуждестранни туристи се очаква да посетят ски курорта Банско през този зимен сезон. Платени резервации почти няма, а британски туроператор обяви, че спира чартърите от Великобритания за България заради рестрикциите по отношение на пътуванията в чужбина заради коронавируса, предаде БНТ.

Туристическият бранш в курорта ще разчита на туристи от България и съседните Румъния, Турция и Гърция. Част от хотелите в Банско, които са собственост на англичани, няма да отворят врати.

„Говорим за 97% спад на резервации на британски туристи. Аз ще променя моя бизнес - ще отворим ресторанта и бара, но моя хотел не. Не виждам смисъл“, сподели хотелиерът от Великобритания Джеймс Хюз.

Още от категорията

Нов клип на министерството на туризма представя дебрите на Западна Стара планина

В поредния си клип от инициативата за популяризиране на малко познати места у нас, Министерството на туризма представя природата на Западна Стара планина. Само на 160 км от София за любителите на природата районът предлага 5 екопътеки, като една от..

публикувано на 28.10.20 в 22:50

Клип разказва за единствената българска гора от секвои

Единствената в България гора от секвои се намира близо до с. Богослов, разказва поредният клип от инициативата на Министерството на туризма за популяризиране на малко познати места в страната.  Първите дървета са посадени през 1890 година, а семената са..

публикувано на 26.10.20 в 11:25

Българските екскурзоводи представят видео за Аладжа манастир

Октомври тихо се изнизва, а заедно с него и последните топли дни, наситени с багрите на природата. Сега е моментът да им се насладим и да изпратим сезона с незабравима екскурзия до Северното ни Черноморие. В специално видео Асоциацията на..

публикувано на 25.10.20 в 05:00