Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българско дарение за учениците в албанското село Пустец

Новият компютърен кабинет в Пустец

Нова библиотека, чисто нов и оборудван компютърен кабинет и обзавеждане на учителската стая получиха като дарение децата и техните преподаватели в албанското село Пустец, Община Преспа, където има голямо българско малцинство. Дарител е Фондация „Българска Памет“.

Благодарение на помощта, деца от девет села в Община Преспа, учещи в учебното заведение на село Пустец, ще могат да се възползват от съвременните технологии.

През месец юли т.г.  на преспанската община бяха осигурени пожарна кола, линейка и високопроходим автомобил за социален патронаж.

От фондацията информират, че ще продължат с инвестициите си в Албания, „както и навсякъде, където живеят българи, останали извън пределите на страната ни по независещи от тях причини“.

„Всички българи от диаспората ни трябва да усещат нашата любов и да се чувстват като пълноправна част от Родина ни“, казва председателят ѝ д-р Милен Врабевски.

Снимка: Фондация "Българска памет"

Още от категорията

Даниел Гар

Даниел Гар – новият почетен консул на България в Германия

Макар почетните консули да не са част от щатната дипломатическа администрация, представляваща интересите на една държава на територията на друга, ролята им в полето на международните отношения не е никак маловажна. Според Закона за дипломатическата..

публикувано на 25.11.20 в 14:08
Крум Зарков

Парламентът спря проекта за промени в Конституцията

Проектът на управляващите за свикване на Велико народно събрание и поправки в Конституцията не събра нужното мнозинство от 2/3 или 160 от депутатските гласове, предаде БТА. Проектът бе подкрепен от 111 депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и част от..

публикувано на 25.11.20 в 13:26

Годишно над 1 000 000 български жени са обект на насилие

На 25 ноември целият свят отбелязва Международния ден за премахване на насилието над жени. Датата е определена от Генералната асамблея на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. Тогава Световната организация подканва правителствата,..

публикувано на 25.11.20 в 13:17