Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бизнесът на България и Сърбия се срещат онлайн през ноември

Желко Йович
Снимка: БГНЕС

На среща с ръководството на БТПП посланикът на Сърбия в България Желко Йович обсъди възможностите за засилване на двустранните търговско–икономически отношения. За това информират от БТПП.

Констатирана бе липсата на достатъчна актуална икономическа информация за двете страни, като например от какви български продукти има интерес в Сърбия и какви сръбски продукти се търсят в България

Беше договорено да се организира онлайн събитие в края на ноември за представяне на сръбската икономика пред български компании с интереси за бъдещо съвместно сътрудничество.

Още от категорията

Държавата запазва стабилен фискален резерв

Актуализация на бюджета може да се наложи само при влошаване на пандемичната обстановка, каза в парламента финансовият министър в оставка Кирил Ананиев. За борба с Covid-19 от началото на кризата до 31 март 2021 г. държавата е дала 2,6 млрд...

публикувано на 21.04.21 в 12:01

Необходима е коренна промяна на модела, по който България привлича инвестиции

За да може да разчита на европейски средства за подпомагане на икономиката в криза, България трябва да представи пред Европейската комисия добре мотивиран План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Проектът на този документ беше внесен преди дни..

публикувано на 21.04.21 в 11:43

В Банско расте продажбата на имоти

В условията на "новото нормално" все повече българи напускат големия град, за да се установят на по-спокойно и здравословно място. Сред тези места е и планинският курорт Банско, където брокерите отчитат повишено търсене на имоти. Според статистиката на..

публикувано на 18.04.21 в 14:46