Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва VI Международен кино-литературен фестивал "Синелибри"

Снимка: cinelibri.com

VI-ият Международен кино-литературен фестивал "Синелибри", който започва днес, ще премине под мотото "Възпитание на чувствата" – с препратка към един от най-влиятелните френски писатели на 19-и век - Гюстав Флобер.

Събитията от програмата ще се проведат в София и други градове на страната до 8 ноември.

Филмите ще се състезават за голямата награда за най-добра литературна адаптация. Журито на фестивала ще оглави френският режисьор Жан-Жак Ано (Jean-Jacques Annaud)

Още от категорията

BBC: Откритието във филма „Борат 2“ е българската актриса Мария Бакалова

Тайното оръжие на филма „Борат 2“ е в сатиричния хумор на българската актриса Мария Бакалова. Такава е оценката на британската медия BBC. „Бакалова е истинско откритие. Повечето моменти от филма, които ме караха да се смея, бяха тези, в които..

публикувано на 24.10.20 в 11:57

Нова българска галерия приюти художниците емигранти в Чикаго

В Чикаго бе открит Есенният салон на Групата на българските художници зад граница. Шестнадесет майстори на четката от Ветровития град и Атанаска Тассарт от Ню Йорк представят свои творби в изложбата, предвидена да се случи през пролетта на 2020 г., но..

публикувано на 24.10.20 в 11:05

Интерактивно Жан-Жак Ано ще връчи наградата на "Синелибри"

Церемонията по връчване на наградата на кинофестивала "Синелибри" ще се проведе на 24 октомври в кино "Люмиер Лидл" в София, съобщиха организаторите на кино-литературния фестивал. Почетният председател на журито Жан-Жак Ано ще се включи с..

публикувано на 24.10.20 в 07:05