Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести продължават

Ирландският евродепутат Клеър Дейли
Снимка: БГНЕС

Жители от столичния кватрал Горубляне се готвят да блокират днес в 16 ч. основната пътна артерия на столицата бул. „Цариградско шосе“, като част от протестите срещу корупцията в сегашното управление на страната. Това съобщи снощи на протеста Иван Димитров от инициативен комитет „Горубляне“.

Преди него, пред протестиращите
в „Триъгълника на властта“ говори ирландският евродепутат Клеър Дейли, която призова за незабавната оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Тя приветства събралото се множество уверена, че исканията им ще постигнат желания успех.

„Вие ще промените вашата държава – вие, обикновените граждани на България“ – подчерта тя. Евродепутатката е от дни в България за изясняване на конфликт с имот, чиито съсобственици са нейни сънародници. Тя посочи още, че България е „много красива страна, която е ужасяващо занемарена. Пътищата имат нужда от ремонт, земеделската земя стои необработена“, каза евродепутатката.

В края на протеста, който премина без инциденти, отново се проведе традиционното шествие до Орлов мост. За кратко имаше и блокада, която продължи малко повече от един час. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05