Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокада на основната пътна артерия, свързваща София с магистрала Тракия

Снимка: БГНЕС

Акцията на жителите на столичния квартал "Горубляне" започна в 16:00 часа. Постепенно хората блокираха двете посоки от и към София, свързващи движението по магистрала Тракия, при разклона за квартал "Дружба " и квартал "Горубляне".

Полицията пренасочва автомобилите по обходни маршрути. Ключовото кръстовище остава блокирано до 18.00 часа, след което хората ще направят шествие по "Цариградско шосе" до площад "Независимост", където за 19.00 часа е насрочен 102-рия пореден антиправителствен протест в столицата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието..

публикувано на 16.07.24 в 07:10

Червен код за горещини е подаден за областите Благоевград, Русе, Плевен и Велико Търново, оранжев е кодът за останалите области 

Във вторник  ще е слънчево и много горещо. Минималните температури ще са между 17° и 23°, в София 17°. Максималните ще са от 37° до 42°, в столицата 37°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен бриз от изток-североизток. Температурите на въздуха ще..

публикувано на 15.07.24 в 19:05