Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите срещу правителството не се отказват от активната си гражданска позиция

Снимка: БТА

Очаква се днес недоволните от управлението на Борисов да предприемат нови действия.

По време на поредния протест снощи, един от организаторите му, проф. Велислав Минеков поясни, че в момента се измислят нови варианти. Целта, според него, е не само Европа, а целият свят да разбере какво става в България.

Други протестиращи заявиха, че няма да се откажат от гражданската си позиция, дори ако трябва да протестират до редовните избори "Всеки един наш ден тук е един процент по-малко за Бойко", категорични са недоволните.

Поредната вечер на протеста премина спокойно и без инциденти. Към множеството на площад "Независимост" се присъединиха и част от живеещите в столичния квартал ,,Горубляне”.

Няколко часа по-рано, те бяха организирали друг протест, заради нерешени проблеми на квартала, в който живеят и блокираха входа на София към магистрала "Тракия".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25