Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските лекари отбелязват патронния си празник с тревога за бъдещето

Снимка: архив

На 19-ти октомври, когато Православната ни църква почита паметта на Св. Иван Рилски -

Чудотворец, отбелязваме Деня на българския лекар.

В обръщението си по повод празника, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов поздрави лекарите за тяхната всеотдайност и припомни имената на докторите, загубили живота си в битката с Covid 19, при изпълнение на служебния си дълг.

Той подчерта, че лекарите се борят за всеки свой пациент до последно, давайки най-доброто от себе си и преди пандемията те за жертвали живота си, спасявайки хората. По думите на министъра, българският лекар не се ползва с разбирането, което заслужава и призова всички да осъзнаят, че докторите не се борят с пандемията, а за нашето здраве.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Емблематични сгради в София да възстановят статута си на недвижими културни ценности

Столичният кмет Васил Терзиев настоява в писмо до министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимо културно наследство да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в центъра на София. Сградите са..

публикувано на 20.04.24 в 11:08

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус , съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на..

публикувано на 20.04.24 в 09:23

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10