Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските лекари отбелязват патронния си празник с тревога за бъдещето

Снимка: архив

На 19-ти октомври, когато Православната ни църква почита паметта на Св. Иван Рилски -

Чудотворец, отбелязваме Деня на българския лекар.

В обръщението си по повод празника, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов поздрави лекарите за тяхната всеотдайност и припомни имената на докторите, загубили живота си в битката с Covid 19, при изпълнение на служебния си дълг.

Той подчерта, че лекарите се борят за всеки свой пациент до последно, давайки най-доброто от себе си и преди пандемията те за жертвали живота си, спасявайки хората. По думите на министъра, българският лекар не се ползва с разбирането, което заслужава и призова всички да осъзнаят, че докторите не се борят с пандемията, а за нашето здраве.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39

Въздухът над Пловдив вече не е замърсен

Показателите за качеството на въздуха в Пловдив и околните селища, които бяха обгазени от избухналия в четвъртък пожар на сметището край село Цалапица, вече са в норма, съобщи областният управител Христина Янчева. Въпреки това тя препоръча на жителите..

публикувано на 03.08.24 в 10:52

Жертвите на домашно насилие нарастват с 84,9% за една година

През 2023 г. повече хора са били подложени на домашно насилие спрямо предходната година, показва анализ, направен в проект на Националната програма за превенция и защита от домашното насилие за периода 2024-2026 г. Пострадали са общо 2211 души – от..

публикувано на 03.08.24 в 09:56