Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

България не е заплашена от дългова криза

Снимка: Twitter /KGeorgieva

България не е изправена пред риск от дългова криза в резултат на своята последователна, консервативна политика, каза Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), в отговор на въпрос на Bloomberg TV Bulgaria по време на пресконференция за българските медии.

Ръководителят на фонда изтъкна, че България преминава по-меко през кризата, отколкото много други страни. Според нея е важно страната да има сериозни, стабилни и интересни планове за това как да използва европейският ресурс, за да има по-конкурентоспособна и динамична икономика. Георгиева посочи, че МВФ очаква безпрецедентен отрицателен растеж на глобалната икономика от 4,4% през 2020 г. 


Още от категорията

Очаква се спад на постъпленията от емигранти

Спадът на парите, които мигрантите изпращат в родината си, ще има разрушително въздействие в редица страни от региона на Източна Европа и Централна Азия, прогнозира Световната банка. Експертите предвиждат намаление от 16% на изпращаните от чужбина..

публикувано на 26.11.20 в 11:01
Лъчезар Борисов

Загубите в БВП може да достигнат 500 млн. евро

Като министър на икономиката не исках да затваряме сектора, но важното е, че това е само за 3 седмици. На 21 декември бизнесът отново ще работи. Трябва да се съобразим с епидемичната обстановка и да мислим и за здравето на хората. "За да имаме..

публикувано на 26.11.20 в 10:21

Първа стратегическа среща по проекта BeamUp lab в подкрепа на стартъпите

Днес се очаква да бъде дадено началото на първата стратегическа среща по стартиралата на 3 ноември специално разработена Програма за стимулиране и насърчаване растежа на стартъпи, малки и средни компании BeamUp lab. Програмата е създадена..

публикувано на 26.11.20 в 05:15