Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна есенно-зимният сезон на… морето

Снимка: архив

През изтеклата седмица Бургас посрещна първите 25 туристи от Украйна за комбинирана почивка през есенно-зимния период. По стар български обичай туристите бяха посрещнати с питка и мед, под звуците на автентични фолклорни инструменти.

Туристическата група прекара 2 дни в крайморския град, след което се отправи на шопинг в Истанбул. В края на октомври започва и друга програма, насочена към гости от Украйна. Тя  предвижда посещение на Бургас в комбинация с три дни спа туризъм в Хисаря.

По време на двете програми  се очаква над 400 гости да отседнат в Бургас. Програмата им включва посещение и на Поморие, придружено с  беседа за полезните свойства на лечебната кал и спа туризма в региона.

Пакетът на украинските туристи включва и задължителния PCR тест, като превенция срещу разпространението на Covid-19, съобщават от bgtourism.

Още от категорията

Хотелите в Албена остават затворени за Коледа и Нова година

Всички хотели в курорта "Албена" на българското Северно Черноморие остават затворени за коледните и новогодишните празници, въпреки възможностите за спорт, рекреация и СПА извън активния сезон. Комплексът обаче може да се използва за разходки...

публикувано на 03.12.20 в 14:05
Банско

Отпуснаха извънредни средства за реклама на зимния туризъм

Правителството одобри увеличение на бюджета на Министерството на туризма с 1 245 000 евро, предаде БТА. Парите са за масирана рекламна кампания за популяризиране на зимния туризъм в България както на вътрешния, така и на целеви за страната ни пазари...

публикувано на 02.12.20 в 17:31
Румен Драганов

Туризъмът ще се възстанови при 40% ваксинация на населението

За туризма е важно да започне работа на 22 декември. Секторът е категорично против искането на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти, каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Румен Драганов, председател на Конфедерацията на..

публикувано на 01.12.20 в 12:08