Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българските екскурзоводи представят видео за Аладжа манастир

Снимка: архив

Октомври тихо се изнизва, а заедно с него и последните топли дни, наситени с багрите на природата. Сега е моментът да им се насладим и да изпратим сезона с незабравима екскурзия до Северното ни Черноморие. В специално видео Асоциацията на екскурзоводите в България, съвместно с Министерството на туризма, ни призовава да посетим Аладжа манастир.  Видеото за това докоснато от историята място е красиво заснето и е с английски субтитри.

Аладжа манастир се намира близо до морската ни столица Варна и е една от най-популярните местни забележителности. Стенописите му са от ХІІІ-ХІV в. След падането на България под османско владичество, в края на ХIV век, Аладжа манастир постепенно запада и вероятно към края на XV или началото на XVI век е окончателно изоставен.


Още от категорията

Хотелите в Албена остават затворени за Коледа и Нова година

Всички хотели в курорта "Албена" на българското Северно Черноморие остават затворени за коледните и новогодишните празници, въпреки възможностите за спорт, рекреация и СПА извън активния сезон. Комплексът обаче може да се използва за разходки...

публикувано на 03.12.20 в 14:05
Банско

Отпуснаха извънредни средства за реклама на зимния туризъм

Правителството одобри увеличение на бюджета на Министерството на туризма с 1 245 000 евро, предаде БТА. Парите са за масирана рекламна кампания за популяризиране на зимния туризъм в България както на вътрешния, така и на целеви за страната ни пазари...

публикувано на 02.12.20 в 17:31
Румен Драганов

Туризъмът ще се възстанови при 40% ваксинация на населението

За туризма е важно да започне работа на 22 декември. Секторът е категорично против искането на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти, каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Румен Драганов, председател на Конфедерацията на..

публикувано на 01.12.20 в 12:08