Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андон Балтаков поиска СЕМ да прекрати договора му за управление на БНР

Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Българското национално радио е внесъл в Съвета за електронни медии искане за предсрочно прекратяване на договора му за управление. Съветът, в лицето на председателката му Бетина Жотева, изрази надежда, че Андон Балтаков ще преосмисли решението си.

В интервю за програма "Хоризонт" на БНР Балтаков заяви, че е изключително възмутен от липсата на управленска воля за промяна в нормативната уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено радио.

Генералният директор каза, че в доклада на министъра на културата Боил Банов, с който се предлага проект на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, е подменен текстът, одобрен от БНР при обсъждането измененията и допълненията в него. 

Основните промени, за които настоява общественото радио, са изключени от внесения текст, но под тях стои одобрението на Генералния директор на БНР, получено преди месец за друг законопроект, обясни Андон Балтаков. Той коментира, че заради този акт министърът на културата Боил Банов би следвало да подаде оставка.

Подробностите - вижте и чуйте ТУК


Още от категорията

Симона Борисова с посланичката на Куба в България г-жа Каридад Ямира Куето Милиан

Симона Борисова от Етрополе – една от 24-те „посланички за един ден“

„Ако бяхте посланик за един ден, кои три сектора в България бихте подпомогнали след пандемията от Covid-19?“  – това беше въпросът, върху който трябваше да разсъждават момичетата, които искат да вземат участие в инициативата „Посланик за един..

публикувано на 05.03.21 в 11:35

Новозаразените с коронавирус са 18% от 12 167 теста

2198 са новозаразените с коронавирус в страната. Положителни са 18% от направените 12 167 теста, сочи Единният информационен портал.  Най-много са новите случаи в София-град – 607. Следват Пловдив със 183 и Варна със 142. Общият брой на заразените от..

публикувано на 05.03.21 в 08:41

Враца е на път да се превърне в бялата лястовица на Северозапада

В българските представи Северозападна България често се свързва с разруха и бедност, заради което иронично я наричат "Северозападнала". След краха на социализма и упадъка в селското стопанство, мнозина бяха принудени да напуснат региона в търсене..

публикувано на 04.03.21 в 13:01