Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андон Балтаков поиска СЕМ да прекрати договора му за управление на БНР

Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Българското национално радио е внесъл в Съвета за електронни медии искане за предсрочно прекратяване на договора му за управление. Съветът, в лицето на председателката му Бетина Жотева, изрази надежда, че Андон Балтаков ще преосмисли решението си.

В интервю за програма "Хоризонт" на БНР Балтаков заяви, че е изключително възмутен от липсата на управленска воля за промяна в нормативната уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено радио.

Генералният директор каза, че в доклада на министъра на културата Боил Банов, с който се предлага проект на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, е подменен текстът, одобрен от БНР при обсъждането измененията и допълненията в него. 

Основните промени, за които настоява общественото радио, са изключени от внесения текст, но под тях стои одобрението на Генералния директор на БНР, получено преди месец за друг законопроект, обясни Андон Балтаков. Той коментира, че заради този акт министърът на културата Боил Банов би следвало да подаде оставка.

Подробностите - вижте и чуйте ТУК


Още от категорията

Учени от БАН разработват обещаваща алтернатива за устойчиво използване на енергия

Нарастващият брой на населението в глобален мащаб и бързото индустриално развитие са сред основните фактори за динамичните изменения в климата. От своя страна високото съдържание на въглероден диоксид във въздуха предизвиква засилване на парниковия..

публикувано на 24.07.21 в 10:25

Във Варна се провежда национално състезание с дронове

През последните години общността на състезателните дронове в България се увеличава с бързи темпове. В това е убеден Антон Пулийски, председател на Обединено дрон общество в България. А в правотата на думите му ще може да се уверим и всички ние тази..

публикувано на 24.07.21 в 09:05

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Франция , Великобритания, Испания, Португалия, Нидерландия, Гърция и Кипър въвеждат нови правила за неваксинираните. От полунощ на 18.07 пристигащите от Великобритания, Испания, Португалия, Нидерландия, Гърция и Кипър, които не са..

публикувано на 24.07.21 в 02:05