Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Bulgarian bag – българският уред за качествена тренировка

Снимка: архив

Bulgarian bag – така се нарича един уникален спортен уред, който става все по-популярен по света,както във фитнеса, така и в редица други спортове. Специфичната му форма се ражда по аналогия с агнето, което българските борци мятали на гръб като награда от съборите по народни борби. Уредът е изобретен от един български емигрант в САЩ - треньора по класическа борба Иван Иванов. 

Уредът му прави тренировките не просто полезни, но и забавни, а наред с това популяризира името на България. Повече за възможностите на мултифункционалното българско изобретение Иван Иванов разказа в интервю за Радио България. Чуйте го в публикацията Bulgarian bag – българският спортен уред, който завладя света

Съставил: Миглена Иванова


Още от категорията

Боговете посочили на император Траян къде да основе Марцианопол

Малцина знаят, че под квартал на североизточния български град Девня лежат останките на един от стратегическите центрове на Римската империя - Марцианопол. Мястото привлякло вниманието на римляните с изобилното количество строителен материал и..

публикувано на 22.11.20 в 05:05

Златоград е истинско архитектурно бижу в сърцето на Родопите

Всяка година на 21 ноември Златоград чества своя празник с богата програма, която привлича хиляди гости в живописния родопски край. Датата не е избрана случайно – това е Денят на освобождението на града от многовековно Османско владичество...

публикувано на 21.11.20 в 05:05

Глухите камъни – там, където ехото заглъхва

Огромен древен култов комплекс от скални форми в Източните Родопи от десетилетия неудържимо привлича изследователи и туристи. Местните го наричат Глухите камъни. Това са над 500 ниши, изсечени в скалите по течението на река Арда. Можете да ги видите..

публикувано на 15.11.20 в 06:15