Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият проект „Синтезис“ – записан сред тишината на природата

„Летящите номади“

Новият аудио-визуален проект на „Летящите номади“, представени от Даниел и Кристина Ангелови, се нарича „Синтезис“ и е посветен на природата и деликатния ѝ баланс с човечеството.


Мястото, което са избрали за заснемане на първия видеоклип са Западните Родопи – планината, която крие своите тайни от незапомнени времена. Тази земя носи духа на траките, които почитали слънцето и огъня и живеели близо до природата. Известно е, че те извършвали своите обреди, придружени с музика, в тайнствени дъбрави, на скални светилища, пред пламъците на свещени огньове. На едно от тези светилища е записана първата песен от проекта „Синтезис“. Песента се казва ЖАР, създадена за елемента огън, ритъма на сърцето, лятото и топлината, според думите на участниците в дуото.

Музиката изцяло е записана в естествената тишина на природата. „Нашата цел в създаването на природно студио е да възвърнем поне една малка част от връзката на човека с естествената му среда. Каним да се включат и други музиканти, които вярват, че е време да се обединим и да живеем по-осъзнато свързани със Земята. Покажете връзката си с природата и се присъединете към „Синтезис“, като създадете собствено музикално видео сред природата!“, приканват инициаторите на проекта.

Редактор: Албена Безовска

Снимки: Facebook / Flying Nomads

Още от категорията

Проф. Стефан Попов за живота, учениците си и радостта от музиката

Блестящ изпълнител, обичан и всеотдаен учител, проф. Стефан Попов е сред най-известните имена в света на класическата музика. През последните четири десетилетия преподава в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, а преди това (до 1977 г.) – в..

публикувано на 01.12.20 в 11:19

Новият музикален клип „Мърфи“ – талант, въображение и артистизъм

През последните дни в социалните мрежи се появи нов видеоклип – на песента „Мърфи“. Избрахме да го представим заради свежата фантазия и интересни режисьорски решения, както и младежкия поглед към житейски теми, стари като света – романтично влюбване,..

публикувано на 30.11.20 в 10:06

Найден Тодоров: Добрият резултат е съчетание от талант и дисциплина

Директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров се завърна от Истанбул, където дирижира концерт на филхармоничния оркестър „Борусан“ със солист виртуозната цигуларка Мидори. „Много съм щастлив от личния контакт с Мидори и за това, че..

публикувано на 27.11.20 в 14:01