Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестите в България продължават

Снимка: БГНЕС

Тази вечер предстои 107-ият протест срещу правителството на Бойко Борисов. Той по традиция се провежда пред президентството в столицата.
 

На снощната демонстрация движеща сила бяха протестиращите студенти от четири столични висши училища, предадоха нашите репортери. Пред сградата на Министерския съвет недоволните положиха дълъг транспарант с надпис „Оставка“. Министерството на финансите беше обстреляно с яйца и домати заради проектобюджета за 2021 г., който повечето протестиращи не одобряват.

След протести на полицаите във Варна и Русе, днес в 12.00 ч. на улицата излизат полицаи от Кърджали. Акцията пред сградата на Областната дирекция на полицията ще е с искане за допълнително възнаграждение за работа на първа линия в битката с коронавируса.

Още от категорията

Превозвачи заплашват с блокиране на движението на ГКПП „Кулата“

Сериозни загуби търпят малките фирми за товарни превози заради въведеното от гръцките власти тестване на шофьорите на камиони на граничния пункт „Кулата - Промахон“. Недоволството ескалира и може да прерасне в спонтанно блокиране на движението на..

публикувано на 27.02.21 в 15:12

Български истории отблизо и далеч - в „Родина зад граница“

И този месец Радио България и Програма „Хоризонт“ на БНР ви канят на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. В неделя, 28 февруари, в..

публикувано на 27.02.21 в 11:45

Най-много български паспорти са дадени на македонци

1458 души са придобили българско гражданство от началото на годината, съобщи за БНР Димитър Здравков, член на Комисията по българско гражданство към вицепрезидента. Най-много български паспорти са получили граждани на Северна Македония. През м.г. 16..

публикувано на 27.02.21 в 10:22