Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гърция връща суми от орязани пенсии, включително на българи

Снимка: БГНЕС

От днес в Гърция връщат пари на пенсионерите след решението на Върховния съд, че орязването на пенсиите по време на икономическата криза е в нарушение на конституцията. Въпросът засяга и българите с гръцки пенсии или техните наследници. Гръцкото правителството е принудено да върне на пенсионерите сумите, които незаконно са удържани.

Връщането на сумите, което ще стане на четири транша, започва от днес заедно с пенсиите., съобщава от Гърция кореспондентката ни Катя Пеева.

Още от категорията

В центъра на София запалиха светлините на Коледната елха

Днес в парка пред Националния дворец на културата в София по традиция бяха запалени светлините на Коледната елха на столицата. Тази  година това стана без концертна програма и тържество. Украсеното дръвче е 20-годишна ела, висока около 12..

публикувано на 01.12.20 в 19:31

МВнР приканва българските граждани в град Трир да не навлизат в широкия център

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че към 18,30 ч няма информация за пострадали български граждани при трагедията в германския град Трир, където шофьор прегази невинни граждани в пешеходната зона в центъра. От министерството..

публикувано на 01.12.20 в 18:51

„Българската Коледа“ ще помогне на деца с хронични заболявания

Започна осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което ще бъде посветено на децата с хронични заболявания. Президентът Румен Радев обяви началото й в Специализираната болница за активно лечение на детски болести..

публикувано на 01.12.20 в 16:58