Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция връща суми от орязани пенсии, включително на българи

Снимка: БГНЕС

От днес в Гърция връщат пари на пенсионерите след решението на Върховния съд, че орязването на пенсиите по време на икономическата криза е в нарушение на конституцията. Въпросът засяга и българите с гръцки пенсии или техните наследници. Гръцкото правителството е принудено да върне на пенсионерите сумите, които незаконно са удържани.

Връщането на сумите, което ще стане на четири транша, започва от днес заедно с пенсиите., съобщава от Гърция кореспондентката ни Катя Пеева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “ Заловеното количество е рекордно за последните пет години ”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Наркотикът е бил разпределен в 156..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

Емблематични сгради в София да възстановят статута си на недвижими културни ценности

Столичният кмет Васил Терзиев настоява в писмо до министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимо културно наследство да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в центъра на София. Сградите са..

публикувано на 20.04.24 в 11:08