Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предстои 109-а вечер на антиправителствен протест

Снимка: БГНЕС

Протестиращите, искащи оставките на правителството и на главния прокурор, днес ще се съберат за 109-и пореден ден при сградите на властта. Снощи демонстрацията им премина под надслов „Нас не ни е страх“.

Натискът, който оказва протеста, все пак дава някакви резултати – заяви за БНР един от протестиращите, а друг добави: „Аз съм тук, защото много ме е срам от ставащото в държавата. Само оставката на правителството и на главния прокурор няма да свършат работа – необходима е цялостна промяна на статуквото.“

Както винаги демонстрантите се отправиха на шествие по бул. „Цар Освободител” и спряха движението на „Орлов мост“. Протестната им акция премина спокойно. Въпреки по-малкия брой участници, гражданите казаха, че постоянните демонстрации трябва да продължат.


Още от категорията

Здравният министър предлага затягане на мерките срещу Covid-19

Ръстът на заболелите с коронавирус от последните седмици диктува необходимостта от въвеждането на силно ограничителни мерки. В противен случай здравната система няма да издържи. Това каза днес на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов..

публикувано на 23.11.20 в 18:42

Премиерът Борисов е против пълно затваряне на икономиката

Премиерът Бойко Борисов е против ново пълно затваряне на страната заради разпространението на Covid-19, въпреки че има сериозен натиск върху здравната система. Според него ограниченията не бива да бъдат прекалени, тъй като страната ни се нуждае от..

публикувано на 23.11.20 в 18:36

България е сред страните с наднормено съдържание на прахови частици във въздуха

През 2018 г. в България, Хърватия, Чехия, Италия, Полша и Румъния е превишена пределно допустимата стойност на ЕС за фините прахови частици. Това се посочва в доклад, представен днес от Европейската комисия. Докладът отчита също така, че заради..

публикувано на 23.11.20 в 18:05