Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Майки от „Системата ни убива“ излизат на факелно шествие

Снимка: БГНЕС

Майки от гражданската инициатива "Системата ни убива" организират в 111-тата вечер на антиправителствените протести факелно шествие. То е в памет на "децата - жертви на политиката на социалните грижи за извеждане от специализирани домове". Според майките, жестоката истина за тази политика показва, че деца с увреждания се захвърлят в "къщички на ужасите". "От тях никой не се интересува, твърдят майките и призовават за възмездие, предаде БГНЕС.

Спокойно и без инциденти премина 110-ата вечер на антиправителствения протест. Присъстващите поискаха оставката и на председателя на парламентарната Комисия по култура - Вежди Рашидов. Акцията завърши с традиционното шествие до Орлов мост.

Още от категорията

Водна криза в земеделието прогнозира министърът на екологията

„Язовирите в България са обезпечени на 45 % от обема си към днешна дата”, съобщи в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той алармира, че политиката за язовирите е сериозно изостанала и прогнозира водна криза в..

публикувано на 27.11.20 в 10:40

По съседски: Събития с балкански адрес

МВнР проведе разговор с управляващия посолството на Северна Македония Българското Министерство на външните работи e поканило на разговор временно управляващия посолството на Северна Македония в София. За това съобщава МВнР на Фейсбук..

публикувано на 27.11.20 в 10:19

Новоустановените случаи на Covid-19 са 39,2 % от тестуваните

3 568 са новите случаи на коронавирус в България, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 39,2% от направените 9093 PCR тестове. Така активните случаи с коронавирусна инфекция в страната стават 88 224...

публикувано на 27.11.20 в 08:49