Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Майки от „Системата ни убива“ излизат на факелно шествие

Снимка: БГНЕС

Майки от гражданската инициатива "Системата ни убива" организират в 111-тата вечер на антиправителствените протести факелно шествие. То е в памет на "децата - жертви на политиката на социалните грижи за извеждане от специализирани домове". Според майките, жестоката истина за тази политика показва, че деца с увреждания се захвърлят в "къщички на ужасите". "От тях никой не се интересува, твърдят майките и призовават за възмездие, предаде БГНЕС.

Спокойно и без инциденти премина 110-ата вечер на антиправителствения протест. Присъстващите поискаха оставката и на председателя на парламентарната Комисия по култура - Вежди Рашидов. Акцията завърши с традиционното шествие до Орлов мост.

Още от категорията

Проф. Андрей Пантев: Светът не е длъжен да знае за 3 март, ние трябва да помним този ден

На 3 март 1878 г. държавата България възкръсва на европейската политическа карта . Сбъдва се мечтата за Освобождение, за която са се борили и загинали хиляди български книжовници, просветители и революционери. „От гледна точка на..

публикувано на 03.03.21 в 06:10

Споделeно наследство с поглед към бъдещето

Празнична Алея на традиционните художествени занаяти организира на 3 март Регионалната занаятчийска камара - София в курортното градче Банкя. Повод е Националният празник, а целта – красивите изделия на занаятчиите да допринесат за доброто настроение и..

публикувано на 02.03.21 в 22:25

Facebook ще следи за фалшиви новини в България

Социалната мрежа Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип на мрежата, в който ще влязат и двама журналисти – по един от двете страни, ще проверява публикации в социалната мрежа за невярна или подвеждаща информация и такава, която..

публикувано на 02.03.21 в 18:48